5 типа веѓи и како да ги обликуваме совршено?Убавите веѓи се како денот по страсна ноќ – никој не знае што сте правеле, но забележувате дека изгледате неверојатно. Да најдете и да останете во најдобрата форма на веѓите може да биде вистински предизвик. Или откорнете премногу, или пак многу малку, или едноставно отстранете ги непотребните влакна.


Следат петте најчести грешки кај веѓите и ви нудиме начини како полесно да ги надминете.

1. Обраснати


Проблемот: бујни веѓи

Решението: веѓите се доволно цврсти и треба подскратување под и над коската на веѓите за да се намали вишокот волумен. Следува работа со пинцетата под сводот, која ќе го отстрани вишокот влакненца. За да ја намалите болката од кубење, ставете ја пинцетата во замрзнувач петнаесетина минути.


2. Скинати

Проблемот: веѓите се премногу блиску до внатрешниот агол на очите

Решението: Во случајот, за да се прилагоди на неправилната форма, се препорачува да се откорне права линија од основата на веѓите до издадениот дел на сводот. Ова го отвора целото лице. Ќе стои многу природно, без да се соочиме со премногу кубење. За да ја израмните и обедините целокупната форма на веѓите, користете молив.

Резултатот: Сега веѓите даваат префинет изглед.

3. Трнливи

Проблемот: нееднакви веѓи, кои имаат потреба од повеќе симетрија

Страни: 1 2