5 -те утрински навики на успешните луѓе !Оние кои се будат уште пред изгрејсонце, се во друштвото на извршни директори, владини лидери и други влијателни луѓе.


Голем дел од успешните луѓе ги правеле овие 5 работи пред 8 часот наутро :

1 . Вежби – раздвижување на крвта, денот ти почнува правилно и не ти дава никаква шанса да си премногу уморен за да ги направиш подоцна.


2 . Мапа на денот – Успешните луѓе ги планираат своите цели, си дефинираат некое време за одмор и ги ставаат на прво место активностите во утринските часови. Можеби тоа ќе биде единственото мирно време, што ќе го добиете во текот на целиот ден.

3 . Јадете здрава ужинка – тоа ве полни со гориво. Здравиот појадок може да ви помогне да се подготвите за работа.


4 . Визуелизирајте – Сметајте го ова како за тренингот на психа, подгответе го мозокот за работа. Успешните луѓе си посветиле време за медитација.

5 . Натоварете го денот максимално – Наместо да ги одолговлекувате работите кои треба да се завршат, средете ги рано најголемите работи што треба да ги направите.