5 стратегии кои ни гарантираат напредок во кариератаУспехот на работното место не е среќа, ниту случајност. Тој е резултат од десетици непроспиени ноќи. Еве како да победувате, кога другите губат:

Лошиот стил на облекување се забележува веднаш во канцеларијата. Погрешните комбинации од бои, големини и модели сигурно не работат во ваша корист.


Чистите чевли се најважни за 50% од началниците. 18% би прифатиле чанта, 15% – елегантен часовник и 8% – појавување меѓу појасот и чевлите. Начинот на кој се негуваат чевлите, покажува како се негуваат и за работното место.

Службените вечери се голем проблем за повеќето жени. Тешко ти е да избереш што да облечеш, за да не изгледаш поевтино, ниту премногу скапо.


Студија покажува какви се најчестите комбинации за овој случај: 35% во корист на панталоните, фустани, кошули и спортски јакна; 28% за костимот; 28% и за фармерките во комбинација со спортска јакна и само 8% за кожна јакна, панталоните и кошулата. Ако лицето ти е тркалезно, препораките се долги и заострени јаки. Сините и сиви палта се претпочитаат над црните.

Покажи интерес, ентузијазам и професионални вештини. Прикажете храброст и не грижете се од предизвикот. Давајте интересни идеи, вложете креативност и проникливост, бранете ја својата позиција. Дури и шефот твој да не се согласува со тебе, твојата храброст ќе го импресионира.

Дури да си многу добра во својата професија, не запирај да трупаш нови знаења. Секогаш има што да научиш, дури и од луѓе кои ги потценуваш. Ако сметаш само на постигнувањата досега, наскоро ќе почнеш да трошиш брзина.