5 работи кои покажуваат дека си стара душа1. Ја сакаш самотијата


Иако, кога си меѓу пријатели, секогаш си срцето на друштвото, и ништо не ти дава такво задоволство, како кога ќе останеш сам со себе. Без разлика дали си дома или ја слушаш твојата омилена музика, или се шетате меѓу дрвјата во паркот. Осаменоста ти носи спокој и ти помага да востановиш рамнотежа.

2. Луѓето се привлечени од тебе


На луѓето им се допаѓаш и го бараат твоето друштво. Твоето присуство ги полни и мотивира.

3. Простуваш премногу

Лесно простуваш, па дури и неоправдани работи. Едноставно не можеш да таиш злоба во душата. Тоа те прави ранлива, но токму во тоа се крие твојата душевна сила – дека таму каде што си добила шлаканица, ти даваш љубов и солзи на прошка. Таму каде што си чула навреда, ти даваш благослов.

4. Интуицијата ти е исклучително силна

Внатрешниот твој глас те насочува и води. Се подобро го разбираш тоа, се повеќе се надеваш на неа и сè појасно ја слушаш.

5. Се чувствувам помудар од годините

Не заборавај дека душата твоја знае многу повеќе од се. Не заборавај дека си изминала долг пат тука. Не заборавај дека си стара душа. А тоа значи: мудрост и сила.