4-те машки секс комплексиСпоред истражувањето на британска фармацевтска компанија за производство на лекови за продолжена ерекција, речиси 60% од мажите имаат големи пречки за перцепцијата за настапите во кревет.


Во истражувањето, спроведено меѓу над 2.000 сексуално активни мажи, се одделуваат 4 водечки комплекси, со кои се соочуваат мажите во сексот:

Сексот нема да е доволно долг


Ова сигурно е стравување број 1. Опцијата евентуално разочарување од страна на партнерката, која не успеа да стигне до точката на задоволство, пред нив, забележа стрес кај над 90% од господата во светот.

Неговото тело не е доволно секси


Верувале или не, мажите исто така имаат проблеми во врска со вашиот изглед кога ќе застанат голи пред нас. Не, не зборуваме воопшто за должината на нивното “достоинство”. Тие исто така имаат стравови дека не се доволно атлетски и дека ќе бидат отфрлени од нас – за тоа се грижат цели 63% од господата.

Дали големината е навистина важна?

Повеќето од претставниците на посилниот пол знаат дека “не е важно колку долг е полначот и колку всушност издржува батеријата”. И сепак тие тајно имаат сомнежи дека нивната големина нема да ги задоволи, па почнуваат со симулирање. Така сметаат 47% од нив.

Повеќе пасивни или активни сакаме да се тие?

Навикнати сме да ги гледаме мажите како оние кои треба да имаат доминантна улога во сексот. Но, не сите сакаме мажот да започнува секогаш прв со предиграта. Цели 39% се збунети од овој избор.