4 случаи во кои е добро да го пропуштиш сексотНекои ситуации поврзани со твојот организам бараат забрана на интимните задоволства


број 1

Утре си на гинеколошки преглед.


Воздржувај се 24 часа пред прегледот, бидејќи мали количини од семената течност и вагиналните секрети можат да останат во грлото на матката и да ги менуваат разултатите од ПАП тестот и некои други важни тестови.

број 2


Имаш урино-инфекции.

Сексот може дури да ги влоши работите поради усвојувањето на бактериите во близина на уретрата и меурот. 

број 3

Болна од грип или настинка.

Иако според некои луѓе сексот е универзален лек против настинка, ефикасноста во овој поглед е доста сомнителна.

Па, подобро не жртвувајте го здравјето на нејзиното момче. И без тоа едвај ќе доживееш којзнае какво задоволство во случајот.

број 4

Страдаш од габични инфекции. Многу е веројатно сексот да ги зајакне страничните ефекти на габични инфекции.