30 работи што треба да престанете да правите : Првите 10 задолжително!Понекогаш самите ние се оддалечуваме од среќата. Многу навидум ситни нешта ни пречат да живееме целосно и да се грижиме за себе на најдобар начин.


Од Dama.bg откриваат 30 работи кои пречат на вашата среќа.

Навиките на среќните луѓе всушност не се толку недостижни:


1 . Престанете да го губите времето со погрешни луѓе

2 . Престанете да бегате од проблемите


3 . Престанете да се лажете себеси

4 . Престанете да ги занемарувате сопствените потреби

5 . Не обидувајрњ се да бидете некој друг

6 . Пуштете го минатото да си отиде

7 . Не плашете се од грешките

8 . Престанете да се обвинувате за стари грешки

9 . Не се обидувајте да купите среќа

10 . Не очекувајте другите да ве направат среќни

11 . Престенете да недејствувате

12 . Престанете да мислите дека не сте подготвени

13 . Не одржувајте блиски односи на погрешни причини

14 . Престанете да одбивате нови односи, затоа што старите не работат

15 . Престанете да се натпреварувате со сите останати

16 . Престанете да бидете љубоморни

17 . Престанете да се жалите и самосожалувате

18 . Престанете да се лутите

19 . Не паѓајте под своето ниво поради другите

20 . Престанете да се оправдувате пред другите

21 . Престанете да работите без одмор

22 . Престанете да ги занемарувате малите нешта

23 . Не се обидувајте да ги правите работите совршени
Реалниот свет не поттикнува перфекционисти , но наградува луѓето кои даваат најдоброто од себе.

24 . Престанете да го следите патот со најмалку отпор

25 . Не се држете така, како се дае е во ред, кога не е

26 . Престанете да ги обвинувате другите за своите проблеми

27 . Престанете да се обидувате да бидете сите за сите

28 . Престанете да се грижи

29 . Престанете да размислувате за она што не сакате да се случи

30 . Не бидете неблагодарни