30 работи кои треба да ги направите заедно1 . Најдете си занимација според сезоната, како на пример гледање уметничко лизгање, пливање, берење на јаболка ?


2 . Прошетајте низ соседството или градот каде си пораснала, раскажи му за слатките приказни од детството.

3 . Гледајте ги ѕвездите заедно.


4 . Бидете добри! Купете кафе на случаен минувач, дадете храна на бездомници, вклучете се во добротворна акција.

5 . Направете фото албум заедно.

6 . Поиграјте на игралиште.

7 . Направете си забавно видео на кое ќе се смеете после години.

8 . Трпете заедно стравови.

9 . Направете ги заедно работите кои влегуваат во вашите обврски.

10 . Шопинг.

11 . Сонувајте заедно за иднината …

12 . Научете го другиот на нешто што не може како ишување поезија, цртање, пеење …

13 . Зграби го својот неработен ден и заедно останете во креветот.

14 . Мраз во чашата, сонце, тен и многу, многу љубов.

15 . Посадете заедно дрво.

16 . Тркајте се кој прв ќе изеде.

17 . Распродажби! Обиколете ги сите во градот.

18 . Започнете заедно нова традиција.

19 . Правите коктели заедно, без рецепт.

20 . Одите во зоолошката градина.

21 . Направете број на некој заеднички пријател

22 . Напишете заедно букви, расказ, песна.

23 . Нацртајте слика со бои и прсти.

24 . Искачете се на високо дрво.

25 . Поиграјте си Супер Марио.

26 . Одите заедно на претстава, мјузикл или балет.

27 . Донирајте стари алишта на луѓе кои имаат потреба.

28 . Одите на кампување.

29 . Прераспоредете го дел од својот стан.

30 . Правите сендвичи по ваша желба