3 трикови за убави нозе1 . Суви, испукани петици


Стапалата немаат масни жлезди и затоа петите се склони кон сушење и пукање. Горештината во лето ја влошува ситуацијата уште повеќе.

Мачкајте ги стапалата со лосион секој ден. Неколку дена ставајте повеќе количини крем, имајте чисти нозе пред спиење, обувајте памучни чорапи и спијте со нив.


2 . Плускавци и жуљеви

Стапалата имаат дебела кожа, за да те штитат при одење. Неудобните чевли уште повеќе предизвикуваат плускавци и жуљеви.


Тријте ги нозете барем три пати неделно со пилинг за нозе .

3 . Уморни, ве болат нозете

Континуираното стоење на нога и неудобните чевли – премногу големи или премногу мали, предизвикуваат болки и замор.

Купувајте чевли, кои ви одговараат точно. За да се справите во заморот и болките во стапалата, ставете ги во легенче со млака вода, со неколку капки масло со пеперминт.