3 работи што не знаеш дека твојот телефон може да ги прави!Толку многу модерни функции знаеме на телефоните, но заедно со тоа сме ги заборавиле старите трикови кои прилично многу помагаат.

Тоа се 3-те работи кои сигурно не знаевте дека можете да ги правите со телефоните:

1. Бројот за итни случаи во целиот свет е 112.- Тој може да биде избран дури и ако телефонот ти е блокиран.

2. Ти падна батеријата на мобилниот телефон? Сите мобилни телефони имаат резервен полнеж на батерии. Кога бирате * 3370 # автоматски се активира и ти дава до 50% дополнителен полнеж. Кога го ставаш телефонот да се полни, овие резерви ќе се вчитаат автоматски.

3. Што да правите ако ти украдат мобилен телефон? Многу важно е да го откриеш фабричкиот сериски број. За да го најдеш, едноставно сврти * # 06 #, и на екранот ќе се појави серискиот број на твојот телефон. Во случај ако ти го украдат твојот мобилен, јави се на твојот мобилен оператор и му дај му го тој број. Ова ќе овозможи телефонот да биде целосно блокиран, па дури и крадецот да ја смени SIM картичката.