3 работи што не треба да ги правите на FacebookФејсбук е најголемата социјална мрежа во светот. Таа спојува милиони, дава шанса за споделување идеи, фотографии и чувства.


Виртуализмот повеќе го дислоцира реализмот и на крајот сфаќаме дека повеќе од половина од денот ние го трошиме во Фејсбук.

Колку и да останувате, во никој случај не правете ништо од овие нешта велат tribali.info:


1 . Секоја минута е настан кој нужно мора да се сподели во мрежата

Сигурни сме дека и вие познавате барем еден човек кој детално го обновува статусот на социјалната мрежа и ги информира сите други каде е или што прави. Сфаќаме дека понекогаш има настани кои навистина вреди да ги споделите, но не го правете постојано, бидејќи ги иритира другите.

2 . Фотографија, на која ќе ги тагнам моите пријатели за празнични денови

Не обидувајте се на некоја празнична честитка, да ги тагнете пријателите. Досадни се, особено кога ти стигнуваат постојано известувања за коментарите. Личната порака е далеку поадекватен начин, а освен тоа другите луѓе нема да ја читаат.

3 . Фотографии без долна облека, или пијани сте

Повеќепати сме споделувале дека овој тип забава спаѓа во една интимна категорија, која се чини дека нема потреба да биде поставена во Фејсбук. Фотографиите без долна облека чувајте ги за вашиот интимен партнер, но никако не му ги давајте. А, не дај боже па уште и пијани да бидете и ве види некој што не би требало 🙁