3 пози за моќен заеднички оргазамВелат дека врвното сексуално искуство се достигнува кога и двајцата партнери ќе го имаат


сексуалниот климакс во исто време. Позите опишани подолу може да ви го овозможат тоа искуство.


Симбиоза

Мажот седи на кревет со испружени и раширени нозе. Жената лежи на стомакот во истиот правец со раширени нозе и со меѓуножјето се сместува кон мажот се додека не дојде до позиција за секс. Мажот држејќи ја за бутовите или задникот го диктира темпото и начинот на сексот.

 

 

 

 

 

 

 

Плетенка

Мажот лежи на грб, едната нога му е исправена, а другата свиткана кај коленото, исто како да се сонча. Жената треба да седне на мажот така што неговата свиткана нога ја става помеѓу своите бутови. Во оваа поза жената има потполна контрола на брзината и длабочината на движењата кои можат да бидат горе доле или кружни.

 

 

 

 

 

 

Инка

Жената седи на повисока површина, а мажот стои пред неа. Мажот нејзините нозе ги става на своите рамена, а жената рацете околу неговиот врат. Ако партнерката не е доволно флексибилна може да се потпре на рацете. Во оваа положба мажот го диктира темпото и начинот на сексот.