3 идеи да кажеш “НЕ” на здодевната врска  Искористете ги предностите на овие совети за да избегнете инерција и здодевност и да дадете нов силен старт на вашата љубов.


Плаќањето на сметките, ставањето на алиштата во машината, чистењето на вашето живеалиште, се работи кои се прават задолжително и можат да се покажат како камчиња на раздорот во љубовните односи. Затоа, направете го досадното – забавно. Наместо да си ги поделите обврските правете ги работите заедно.

Пуштете си ја силно омилената музика и исчистете заедно, разговарајте за сметките да ги плаќате заедно, купувајте заедно! Така ќе имате причина и да се слушате почесто додека сте на работа (нешто особено важно ако не сте го правеле во последно време).


За да се раскрши рутината, треба да се прават промени. За многу луѓе тие се стрес фактор, но понекогаш токму тоа недостасуваше нешто во една врска. И не зборуваме за големи промени како замена на работа или дом. Доволно е да си најдете ново хоби или да го промените ресторанот во кој одите. Колку повеќе нови работи правите заедно, за толку повеќе нови работи ќе може да разговарате.

Со развојот на една врска, работите како средби, вечера на свеќи, први исчезнуваат. Така и двајцата престануваат да се трудат и да обрнуваат внимание еден на друг. Како резултат се добива рутина и свикување со правење само на повеќето задолжителните нешта. Направи го големо и незаборавно. Без разлика дали сте надвор, или дома, направете ноќта да изгледа поубава, сеедно дали сте во почетокот на врската.