23. совети од дете за родителите: Неколку ќе ги запамтите за целиот живот1. Не ме расипувајте! Знам дека нема да имам што сакам.
2. Не плашете се да бидете строги. Да знам дека некој се грижи за мене.
3. Не ме присилувајте. Ова ќе ме научи дека можам да направам сè со сила. Подобро да реагирам на совети.
4. Немојте да бидете неконзистентни. Ова ме збунува и ме тера да избегам од сите должности.
5. Не ветувајте лесно. Можеби нема да можете да го исполните ветувањето и ќе ја загубам довербата во вас.
6. Не верувајте во мојата провокација кога правам работи само за да ве лутам.
7. Не жалам кога велам дека те мразам. Не мислам така, но сакам да жалите за тоа што го направивте.
Текстот продолжува на следната страна


Страни: 1 2 3