21 факти за жените



Жените изговараат околу 20 000 зборови на ден. Тоа е со 13 илјади повеќе од просек статистичкиот човек.

На секои 90 секунди една жена умира во текот на бременоста или породувањето.

Сите од 20-те најбогати жени во светот – со исклучок на една ги наследиле парите од маж или татко.

Просечниот период во кој една жена може да чува тајна е 47 часа и 15 минути.

Мирисот на новороденчиња ги возбудува жените на ист начин како кога еден наркоман има потреба од доза дрога.

Во просек секоја британка поседува 19 пара чевли, но носи само 7.

Во Русија има 9 милиони повеќе жени во споредба со мажите.

40% од раѓањата во САД се на немажени жени.

Жените поминуваат скоро една година од својот живот во донесување на одлука што да облечат.

Жените плачат во просек помеѓу 30 и 64 пати годишно, додека мажите плачат меѓу 6 и 17 пати.

Мажите лажат 6 пати на ден – два пати почесто од жените.

Најмладата разведена девојка имала 10 години.

Мажите ги носеле првите чевларски високи потпетици во 1600-те години. Жените почнуваат да ги носат за да изгледаат, повеќе мажествени.

Израел е единствената земја во светот во која воената служба за жените е задолжителна.

Наместо болки во градите и инфаркти, најчестите болувања кај жените се гадење, варење и болки во рамената.

4% од Американките во моментов се бремени.

Женското срце чука побрзо од машкото.

Жената, која ја претрпе првата успешна трансплантација на матка во светот, забремени во 2013 година.

Жените поминуваат 4 години од својот живот во менструација.

Жените имаат повеќе рецептори за вкус од мажите.

Жените кои ‘рчат во бременоста, раѓаат помали бебиња.