20 работи од кои треба веднаш да се ослободите! Тие ви даваат само негативна енергијаКога во домот почнат да се собираат ситници и да се создава неред, тогаш и негативната енергија почнува да тлее во просторот.

Време е за промена! Секој ден фрлајте барем по едно од овие 20 работи и ослободете го просторот во вашиот дом со нова, позитивна енергија и нови искуства, но и со големо богаство:

1. Дел од загубените обетки – никогаш не е добро да чувате по едно парче.

2. Честитки кои немаат сентиментална вредност – не чувајте го минатото.

3. Овенати цвеќиња – знак за лош фенг шуи.

4. Гардеробата која не ви одговара на годините – освежете ја гардеробата и отстранете сè што не носите.

5. Подароци кои не ви се допаѓаат – дајте ги на некој кој би имал корист од нив.

6. Стара шминка и козметика – пазете си ја убавината.

7. Износени чевли – нозете имаат потреба од удобност.

8. Писма и подароци од поранешните партнери / ки – вклучувајќи ги и оние од социјалните мрежи, едноставно ги избришете.

9. Скршени декорации и магнети на фрижидер.

10. Книги кои веќе сте ги прочитале и едвај ќе ги прочита втор пат и ви заземаат место на полиците – Подарете ги на луѓе кои не можат да си ги дозволат.

Страни: 1 2