16 духовни лекции од Индија: Неможеш да останеш сам, зошто каде и да одиш, ќе си најдеш луѓе1. Не биди никаде освен тука
Не брзај се за никаде. Не е потребно да бидеш таму каде што ти е добро. Ако чувствуваш дека си некаде каде што не треба, стани и оди таму каде што ти вика внатрешниот глас. Но не заборавај дека за да најдеш, не е задолжително да одиш некаде. Тоа е многу тенка граница. Клучот е во постојаното присуство.

Страни: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15