15 сигнали дека успевате во живототУспехот во животот е тежок за мерење. За некои тоа се парите и скапите предмети, за други тоа е можноста да го прават она што го сакаат, а трети откриваат во можноста да се развијат духовно.


Дури да се смета за успех во животот, од време на време на сите ни се случува да дојдеме во депресија и да штрајкуваме за сите наши достигнувања. За да провериме до каде сме во животот, создадени се следните неколку мали тестови. Ако покривате голем дел од нив, тогаш животот ви се движи во вистинската насока. И едно мало изненадување – тие немаат ништо заедничко со материјалните придобивки.

1. Се будите без будилник


2. Ви се допаѓа тоа што гледате во огледалото

3. Врските не се толку драматични како што беа

4. Лесно се ослободувате од непотребното

5. Веќе не се грижите да побарате помош и поддршка

6. Сте одбиле барем еден порок

7. Сте ги зголемиле стандардите

8. Се ослободувате од луѓе кои не прават да се чувствувате добро

9. Не се жалите многу

10. Се согласувате со она што не можете да го промените

11. Среќни сте

12. Имате луѓе, подготвени да сторат сè за вас

13. Ги учите лекциите

14. Одбивате да бидете жртва

15. Не ви е гајле што мислат другите