13 работи кои силните луѓе не ги праватЕмотивно силните луѓе имаат здрави навики. Тие управуваат со нивните емоции, мислите и однесувањето на начин кој ги води кон успех во животот.


Погледнете како мислат и живеат тие според Ејми Морин, психотерапевт, предавач и автор на бестселерот 13 Things Mentally Strong People Do not Do:

1. Не губат време во самосожалување. Напротив – тие се чувствуваат одговорни за неговата улога и сфаќаат дека животот не е секогаш лесен и фер.


2. Не ја губат својата сила. Тие не дозволуваат на другите да ги контролираат или владеат над нив. Тие никогаш нема да кажат: “Мојот шеф ме тера да се чувствувам лошо”, бидејќи сфаќаат дека тие ги контролираат своите емоции и имаат избор како да реагираат.

3. Не се плашат од промената. Тие не ја избегнуваат промената, напротив – гледаат на неа позитивно и обично се флексибилни и индивидуализираат.


Страни: 1 2 3 4