Loading...

13 најштетни работи за нашето тело


Современиот човек може да е модерен и образован, но живее нездрав живот. Тој е имобилизиран, се храни со штетна храна, а кога се забавува, во повеќето случаи тоа значи алкохол и цигари.

Списанието Men’s Fitness ги набројува најштетните работи кои современиот маж ги предизвикува на телото:

Се успивате и го притискате копчето за одложување на алармот.

Пиете повеќе од два алкохолни пијачки на ден

Седите во затворени простории

Седите постојано пред телевизорор

Пушите

Претерано време и напор при тренирање

Јадете пакетирана храна

Носите неудобни обувки

Заборавате на растегнувањето

Заборавате на лосионот за заштита од сонце

Не пиете доволно вода

Не користите презарвативи

Пиете премногу кафе