13 години брак и 3 деца, а тој да ти ја изневерува со дадилкатаЕден месец по официјалното завршување на нивниот брак вистинската причина станува јасна.

Излегува дека Гевин во текот на три години имал врска со дадилката на нивните деца. Една од дадилките на трите момчиња на двојката случајно го открива Гевин со голи слики на својата колешка, а потоа нормално дознава и Гвен за изневерувањето.

После овој семеен скандал, пејачката решила дека нема желба да простува или да дава втора шанса, и веднаш поднела барање за развод.

Пејачката споделува и дека има чувство како животот и ‘се распаѓа.

gwenstefanigavin2

„Ова, за возврат ми дава инспирација за да напишам дел од текстовите на новиот албум“, вели таа за Guardian.

Во моментов пејачката тврди дека се чувствува подобро и се радува на својата слобода. Што се однесува до поранешниот нејзин маж, тој избегнува секакви јавни настапи и интервјуа.