12 дена таа јаде само банани. Погледнете што се случи со неа | Lady

12 дена таа јаде само банани. Погледнете што се случи со неа


Џулија Тарбат јадела банани во текот на 12 дена. Каков бил резултатот?

Не е тајна дека бананите се многу корисен плод. Тие имаат повисоки нивоа на хранливи материи, како фруктоза, сахароза, глукоза и целулоза, кои обезбедуваат ситост на телото за подолг временски период. Бананите може да ја задржат силата и здравјето на срцето и добрата кондиција на целото тело. Покрај тоа, бананите идеално го прочистуваат организмот.

Џулија Тарбат е нутриционист, која се осмели да направи детоксикација на телото со помош на банани. 12 дена таа јадела само банани, авокадо, портокали и малку ананас. Тоа имало неверојатен ефект врз нејзиното здравје!

Пред да ја започне диетата Џулија имала здравствени проблеми како високи нивоа на шеќер во крвта, проблеми со варењето, габична инфекција, депресија и хормонален дисбаланс.

Покрај тоа, за многу подолг период од време, Џулија безуспешно се обидувала да забремени. Таа ја почнала моно-диетата постепено.

Што се случило по овие 12 дена? Какви промени забележала Џулија?

Страни: 1 2