10 животни лекции кои луѓето ги учат премногу доцнаМногу пати во својот живот велиме „Како можев да разберам толку доцна ?!”. Некои од ситуациите на кои наидуваме, се неизбежни. Предизвикани се од независни околности од нас. Има сепак и случаи во кои настаните би можеле да се развијат на друг начин.

За ставовите и изгледите раскажува популарниот блогер Марк. Тој набројува 10 важни животни лекции кои многу често луѓето ги учат премногу доцна.


Еве кои се:

1. Овој момент е твојот живот.


2. Животот не е многу долг, па ова е твојот момент.

3. Работите кои денес ги правиш, ќе ти се вратат како бумеранг во иднина.

4. Кога одложуваш, стануваш роб на вчерашниот ден.

5. Неуспех се единствените наши лекции. Убавите работи доаѓаат кај оној кој се уште се надева, дури и да бил разочаран.

6. Ти си твојата најважна врска. Среќни сме тогаш, кога се чувствуваме подобро такви какви што сме, без да имаме потреба од нечие одобрување.

7. Делата, а не зборовите ја зборуваат вистината.

8. Малите гестови го прават светот подобар.

9. Зад секој поубав живот има некаква болка.

10. Времето и искуството лекуваат.