10 вистини за љубовта, кои требаше да ги знам многу порано …


1. Понекогаш луѓето кои мислиш дека ќе останат со тебе, засекогаш го напуштаат твојот живот. И тоа е сосема нормално. Тоа не значи дека си погрешил во нешто. Тоа значи само дека ја исполниле својата намена и е време да се направи место за некој друг.

2. Никој не може да те натера да се чувствуваш лошо, ако не му дозволиш. Затоа немој!

3. Научи се да ти биде добро, кога си сама. Навистина не е толку лошо!

4. Не треба да се жртвуваш себе заради некого. Не треба да се игнорираш себеси заради некого. Не треба да си предавам на себе заради некого.

5. Никогаш не биди апсолутно убедлива во својот ум за нешто или некого. Научи се да го ислушаш другиот. И настојувај тој исто да те сослушува тебе.

6. Твојот живот може да се промени, под услов да го сакаме навистина. Можеш да ја напуштиш секоја врска во која не се чувствуваш среќен, и да почнеш од почеток. Се што си велиш, за да се увериш во спротивното, се само изговори. Барај врска, за која нема да ти се потребни оправдувања. Барај човек кој те прави вистински среќна.

Страни: 1 2