10 работи кои треба да ги знаете кога имате ќерка!Воспитувањето на девојчиња е напорна работа, иако воспитувањето на деца е напорна работа воопшто. Еве неколку совети како да им помогнете на вашите девојчиња правилно да го обликуваат својот карактер и личност, пишуваат од Семе синапово.

1. Твојата шминка е и нејзина шминка
Таа ќе ве имитира во се што правите и ќе сака да ја зема вашата шминка, но вие може да го искористите тоа и да и покажете како да ја нанесува и да ја користи.

2. Да ги поучите за менструалниот период е навистина незгодно, но подобро е да ги подготвите за тој период.
Би било убаво да бидете отворени со неа за сите промени на телото што и се случуваат. Неа треба да и биде згодно слободно да зборува на тие теми со некого, а тој некој би требало да бидете вие.

Текстот продолжува на следната страна:

Страни: 1 2 3 4 5