10 психолошки трикови, со кои ќе го маѓепсатеМожете да си помогнете да се чувствувате значително посигурни со следниве совети на психолозите :


1 . Гледајте ги неговите очи

Тоа ќе го натера да се почувствува импресиониран од вас уште од првиот момент


2 . Прекинете го разговорот

Колку и клиширано да звучи, но покажете и дека вие самите сте интересни.

3 . Откажете му средба

Почекајте да ве покани на состанок, па одбијте ја поканата. Измислете си извинување, се разбира, но не туркајте премногу агресивно. Оставете го кавалерот да ве праша каква точно е причината. Потоа почекајте малку и сами поканете го да излезете.

4 . Облека за првиот состанок

Облечете се така како што се чувствувате поубаво.

5 . Направете нешто екстремно заедно

Тој ќе почувствува дека мразот се топи, па веројатно дури ќе раскажува на пријателите, колку интересно сте си поминале заедно .

6 . Разговор со него

Дојде ред и на најважните насоки поврзани со темите за разговор. Прво и најважно, во никој случај не говорете повеќе за себе. Откривајте информации во разумни количини и само кога ќе ви ги побараат.

7 . Кажувајте го неговото име

Психолозите се категорични дека колку почесто човекот против нас го кажува името во разговорот, толку поголема доверба имате.

8 . Озборувајте , но …

Дозволено е, дури и препорачливо да поразговарате со него за други луѓе, но сепак треба да биде во позитивна насока – на пример за што му се восхитувате, што постигнал …

9 . Одете со високо крената глава

Несомнено еден маж ќе биде уште посилно импресиониран од вас, ако гледа дека и луѓето околу вас се импресионираат. Кога одите со крената глава и гледате право напред, над главите на луѓето, тие несвесно ќе ви прават пат и ќе се залагаат заинтригирани во вас .

10 . За неговите пријатели

Големо значење има и какви впечатоци ќе оставите кај пријателите на посакуваниот маж.