Loading...

10 нешта кои треба да ги знаете кога имате ќерка!


Воспитувањето на девојчиња е напорна работа, иако воспитувањето на деца е напорна работа воопшто. Еве неколку совети како да им помогнете на вашите девојчиња правилно да го обликуваат својот карактер и личност, пишуваат од Семе синапово.
1. Твојата шминка е и нејзина шминка
Таа ќе ве имитира во се што правите и ќе сака да ја зема вашата шминка но вие може да го искористите тоа и да и покажете како да ја нанесува и да ја користи.

2. Да ги поучите за менструалниот период е навистина незгодно но подобро е да ги подготвите за тој период
Би било убаво да бидете отворени со неа з асите промени на телото што и се случуваат. Неа треба да и биде згодно слободно да зборува на тие теми со некого а тој некој би требало да бидете вие.

3. Светот ќе се труди тие да пораснат пребрзо но ваша задача е да га задржите да останат девојчиња колку што може повеќе
Ваша задача е да поставите некои граници кои ќе бидат соодветни за нивните години. НЕ дозволувајте прерана шминка, облека за возрасни и слични работи кои ги вовлекуваат во светот на возрасните.

4. Подржувајте ја нејзината врска со татко и
Вие сте и потребни како мајка но исто така и е потребен татко кој ќе ја сака многу за да знае кога ќе порасне за таа љубов и да не падне во рацете на некое момче кое само се преправа дека ја сака.

Страни: 1 2