007 убавици: Некогаш и сегаЏемс Бонд во 23 филма го играа шест актери. Неговите девојки, ги има многу повеќе. Десетици убавици го заведуваа најпознатиот таен агент на светот во последните пола век, а додека филмската публика некои од нив веќе ги заборавила, има оние кои го искористија бранот слава и изградија сериозни актерски кариери.


Погледнете како денеска изгледаат 12 поранешни Бонд девојки.

Џејн Сејмор, Живеј и пушти другите да живеат (1973)


Брит Екланд, Човек со златниот пиштол (1974)


Барбара Бах, Шпионот што ме сакаше (1977)

Керол Бук, Само за твоите очи (1981)

Грејс Џонс, Поглед на убиство (1985)

Кери Ловел, Дозвола за убиство (1989)

Фамке Јансен, Златно око (1995)

Тери Хачер, Утре никогаш не умира (1997)

Мишел Јео, Утре никогаш не умира (1997)

Денис Ричардс, Светот не е доволен (1999)

Хали Бери, Умри друг ден (2002)

Розамунд Рајк, Умри друг ден (2002)