Само 2% од луѓето успеале да ги откријат скриените предмети за 2 минути


Ви изгледа лесно? Верувајте ни, не е! Овој тежок тест се дава на луѓе со исклучително развиена визуелна меморија. Треба да ги најдете сите предмети под сликата за помалку од 2 минути.

Излегува дека само исклучително надарени луѓе успеваат да ги најдат сите предмети за толку кратко време.

За 60% од сите кои се обиделе да ја решат загатката, им биле потребни околу 5 минути за да ги најдат сите предмети меѓу купот испреплетени шкртаници на сликата.

Ако успеете за време под 3 минути тогаш сте во ретките 10%.

skrienipredemti