Lady

Отворен повик за студирање на постдипломските студии на Меѓународната бизнис академија на Економски факултет – Љубљана, во Скопје

Можност за успешно искачување кон врвот во вашата професионална кариера!

Пред еден месец Државниот Економски факултет – Љубљана при Универзитетот на Словенија, преку својот Регионален центар во Скопје, го отвори уписот на постдипломски студии на Меѓународната бизнис академија (IBA – International Business Academy, Master programme). Аплицирањето е отворено до 15 февруари 2018 година.

Програмата, која што веќе 10 години се изведува и во регионалниот центар во Скопје, го дава сето академско и практично знаење што е потребно за подобрување на бизнис кариерата затоа што студиумот е целосно во изведба на Економскиот факултет – Љубљана, еден од најдобрите во Европа и светот. Тој е првиот и моментално единствениот факултет во Југоисточна Европа со највисоките меѓународни акредитации EQUIS, AASCB и AMBA.

Што да направиш, за да не завршиш брзо?

Најголемиот проблем за самодовербата на еден маж е неможноста да го одржи оргазмот и да достави максимално задоволство на жената.

Според официјалните податоци на овој проблем се гледа кај 8-10% од мажите, но вистина е дека предвремената ејакулација е далеку повеќе вообичаен феномен, отколку што мислите.

Кои се природните богатства, кои, за разлика од денешните синтетички производи, не само што не кријат ризици за здравјето, туку помагаат за здравјте на човекот, прочитајте подолу, советуваат од gradina.mk :

6 вежби кои може да ги правите во кревет

6 вежби кои може да ги правите во кревет

Милена Лунеска: Ако не ја препознаеш, лагата погледите ќе ти ги заслепи

НЕ КАЖУВАЈ

Ако не ја препознаеш,
лагата погледите ќе ти ги заслепи,
најубава ќе биде за тебе во очите,
па како мало дете,
радосно сакаш да ја водиш низ телото,
таму каде е најчисто,а за неа забрането,
дозволуваш да ти ја милува и гушка душата,
со приказни лажни крвта успива…
Измамен, во прегратки и заспиваш,
додека надвор,
сред бел ден некој ти го краде Сонцето,
ти ги зема победите,
ти ги брише желбите,
и во темнина ти ги остава патеките…
И кога ќе те разбудат од сонот на лагите
солзите од облаците потонати во мрак,
и заслепен ќе прогледаш со сјајот од ѕвездите кои небото ги моли да светат заедно,
не за тебе,туку за срцето ти наивно….
Немој, те молам немој,
да кажеш на грешка
-Ох,колку боли вистината!

Таа го сликаше како седи на една карпа. Но, ако и вие ги погледнете фотографиите ќе се шокирате!

Таа го сликаше како седи на една карпа.

Но, ако и вие ги погледнете фотографиите ќе се шокирате!