Ванѓа се појави на свадбата на нејзината внука

Ванѓа се појави на свадбата на својата внука Кристина, пишува “Бугарија Денес”. Церемонијата се одржала во Благоевград, надвор од градот – во паркот Борчиново. Од фамилијата на пророчицата велат дека го почувствувале силното присуство на пророчицата во храмот. “Баба Ванѓа беше меѓу нас! Сите го осетивме. Веруваме дека иако ја нема со телото на овој свет, духот уште е меѓу нас и не прати”, споделуваат блиски на феноменот од Петрич. Нејзиното присуство најмногу го чувствувале нејзината 22-годишна внука. Долго време се збори дека Кристина ги наследила способностите на пророштвото. Таа почнала да добива визии пред 8 години. Во почетокот се плашев и немав желба да споделам со никого, раскажува на своите блиски се додека една од пријателките не и заболува од подмолна болест, а таа успева да ја излечи.

Бунтеска: Не ми е мене страв од луѓе кои викаат

Автор: Ана Бунтеска

Не ми е мене страв од луѓе кои викаат
Ама ич не ги клавам на дикат
Со нив знаеш на што си
Ете, не ќе им се бендиса нешто
Па ќе се изнавикаат и искараат
Ќе врескаат дур не им набабрат жилите на вратот
Ќе се запенат и очи ќе ококорат
И ги гледаш дека од душа викаат бре
Дека од душа нешто ги потрефило
Дека толку силно ги погодило

СВАДБЕНИОТ ПОДАРОК ГО ОТВОРИЛЕ ПОСЛЕ 9 ГОДИНИ : ПОГЛЕДНЕТЕ ШТО ИМАЛО ВНАТРЕ

Кети и Брендон Ган од САД се венчале пред 9 години. Како и сите младенци, добиле многу подароци на свадбата. Ги отвориле сите освен еден, оној од тетката Алисон на кој пишувало: „Не отварајте пред првата кавга“.

Кога се скарале прв пат и натаму не го отвориле подарокот. Но и кога кавгите заредиле, зошто сметале дека отворањето на тој подарок би бил неуспех, пишуваат од srekja.mk.

Ковертот од тетка Алисон им бил последна сламка за спас на нивниот брак зошто во него виделе клуч за среќниот брак каков што имала и нивната тетка Алисон речиси 50 години.

Тајните на мажите: Кои се двете работи што ги привлекува мажите

Утврдено е дека повеќето мажи се импресионираат од две основни работи кај жената. Чудно е дека жените немаат вистинска претстава кои сме ние жените, и не ги забележуваат повеќето од работите што сме ги направиле за да ги восхитиме.

Ова се двете работи што всушност ги привлекува:

Гледање на кафе: Значење на симболите во чашата од кафе

Гледањето на кафе е древна уметност која потекнува уште од Кина, a во Европа оваа традиција има посебно внимание, особено кај старите Римјани, каде се уште продолжува да се одржува традицијата и до денес.

За да бидете добар “гледач” на кафе, Ви требаат неколку работи: добра интуиција и познавање на симболите. Исто така, треба да се земе предвид и ритуалот за целосна слика на несреќата:

Симболите кои често се среќаваат во талогот заедно го имаат следното значење: