Lady

Која е најраспространетата инфекција што се пренесува по полов пат

Гонореја, сифилис, или пак можеби кламидија? Всушност ниту едно од овие заболувања. Се чини дека на чело на сексуално преносливите болести застанува една дијагноза за која многумина од вас можеби не ни ја слушнале. Тоа е трихомоназата која ја имаат во просек 7-8 милиони луѓе годишно.

Трихомоназата е предизвикана од паразит наречен Trichomonas vaginalis. Најчестите нејзини симптоми вклучуваат чешање, непријатност при мокрење, непријатна миризба, болка за време на секс. За жал, една студија спроведена меѓу американските жени открива дека цели 65% од нив ги сметаат овие симптоми за сериозни, а тие имаат само привремена непријатност, која брзо ќе исчезне, пренесуваат од jenite.

Колку траат врските на хороскопските знаци: бикот не сака да остава, а рибите се најверни

Ако се прашувате колку долго ќе трае вашата врска или зошто со години не можете да се врзете за еден човек, хороскопот ќе ви даде точен и прецизен одговор.

Овен – Си оди штом страста исчезне

Припадниците на овој знак се заљубуваат брзо и со цело срце. Врската со нив е динамична, а нивните чувства се длабоки. Често пати се непромислени, расправиите им се секојдневие, па магичниот круг на кавги и смирувања може да трае прилично долго, односно, додека не исчезне страста. Штом тоа се случи, Овните раскинуваат.

Драган Таневски: Ама ти сепак, насмеј ја брат! Дека секогаш ќе се најде некој да ја расплаче…

Автор: Драган Таневски

Погледни ја кога ќе се насмее од срце, брат. Онака, да се закикоти од петици. И да знаеш дека ти си ја насмеал така слатко. Знаеш, на сите оние стресови што постојано ја јадат однатре како див ѕвер, тоа смеење ја лечи брат. И го продолжува животот. Она знае дека стресовите не и бегаат и утре и задутре, ама во живот ја одржува мислата дека кога животот ќе и натежне, дома ќе си дојде еден човек што знае како да и ги растера облаците. Што ќе го подметне грбот. Што ќе ја зграпчи силно со шепите и ќе ја прилепи до себе. Две измачени, ама не и очајни души ќе се спојат во една. И ќе ја штипне квалитетно, и ќе и шепне нешто безобразно на увце, иако можеби и на него денот му бил усран, ама сепак ќе најде една светла точка и од неа ќе развлече сонце. Ќе и раскаже виц и ќе се кикотат гласно. Дека, легендата вели – од гласното смеење се плашат и бегаат сеништата. Кој знае дали е така, ама ти сепак, насмеј ја брат. Дека секогаш ќе се најде некој да ја расплаче.

Да го сакате или да го оставите?

Многу жени стигнуваат до одреден момент од врската, во кој се преиспитуваат работите и прашуваат дали треба да останат со мажот до себе или да ја побараат љубовта на друго место. Токму во тој момент жените се прашуваат: “Да го сакам ли или да си одам?”.

Во повеќето случаи, одговорот не може да дојде толку лесно. Пријателките и блиските луѓе исто така не се сигурен извор на точна насока, бидејќи сепак не го врзале животот со овој маж.

Затоа жените сами треба да одлучат. Само на овој начин тие ќе ги избегнат (можеби) едни од најлошите решенија во нивниот живот. Еве и кои се прашањата кои секоја обврзана жена треба да си ги постави и најмногу – да одговори искрено:

Оптичка илузија: Кој стои напред – девојката или момчето?

Сите се обидуваат да дознаат кој од двајцата – девојката или момчето стои напред и кој позади. На сликата е речиси невозможно да се спознае чии нозе каде се наоѓаат.

Сликата се појави на интернет минатата недела, откако беше поставена на социјалните мрежи.