Како изгледа женскиот оргазам? (Видео)


Повеќето мажи и жени доживуваат оргазам, но не се многу оние кои знаат што точно претставува тој. Оргазмот е кулминативниот момент за време на секс. И претставниците на двата пола го доживуваат, и тој се карактеризира со силна телесна радост и контракции на карличните мускули.

Можно е за време на оргазам да се појават и други неволни дејствија како испуштање на звуци, говор, грчеви на други мускулни ткива и чувство на еуфорија. Кај мажите тој е придружен со ејакулација, велат од teenproblem.

Што се случува пред, за време и после секс?

Циклусот на сексуалниот одговор содржи 4 фази:

Страни: 1 2 3