Категорија: ‘Живот’

Неможе да сокриете! Ова се знаците кои издаваат дека сте имале секс

Жените кои наскоро доживеале оргазам ги нишаат колковите додека одат, “се фрцкаат” и стапнуваат полесно тврдат научниците. Љубовниот поглед никогаш не може да биде скриен, кога една жена е бремена. Има и знаци кои покажуваат дека неодамна сте имале секс. Румени образи – Сексот го забрзува крвотокот и поради тоа, откако воделе љубов, образите на жените […]

Сигналите дека повеќе не ве сака: овенот се оддалечува, а лавовите стануваат агресивни …

ОВЕН Почнуваат да се оддалечуваат од вас, ама се обидуваат по секоја цена да избегнат караница. Кога Овенот е вљубен, има неодолива потреба сè, дури и најмала ситница, да сподели со саканата личност. Покрај тоа, Овните се прилично директни, и не оставаат многу простор за слободно толкување. Ако се најдете себе си како го преиспитувате […]

Не постои ништо посилно од љубовта на мајката кон нејзиниот син

Не мислам дека има нешто посилно од љубовта на мајката кон нејзиниот син. Особено ако е единствен. Приказната која ќе ја прочитате е една од безбројните потврдувања. Тоа е сагата на заминат на “печалба” син во странство, кој го зел со себе семејството, но не и мајка си, а останала набргу потоа вдовица. Како и […]

Колку девојки можете да видите на оваа фотографија?

На прв поглед може да помислите дека гледате цела група девојки, но кога ќе погледнете добро, ќе видите дека меѓу нив има сличност …   Сликата на фотографот Тицијан Вергари во Instagram, е дел од конкурсот наречен Weekend hashtag project.  

Што е заедничко помеѓу лошиот сон и лошиот секс?

Што е заедничко помеѓу лошиот сон и лошиот секс? Добриот секс е корисен за спиење. Спротивно на тоа, лошиот секс води до недостаток на спиење. Лошиот сон и лошиот секс се меѓусебно поврзани, а виновникот на двете е стрес. Професор по психологија, на Универзитетот во Флорида, Лори Миц го објаснува односот помеѓу траењето на спиењето […]