Категорија: ‘Време за себе’

Познатиот кардиолог ја откри диетата – ќе изгубите 10 кг и ќе ги исчистите артериите

Со дебелината доаѓаат и болестите. Голема е веројатноста дека млади ќе добиете страшни тегоби, дијабетис, срцев или мозочен удар, доколку сте дебели. За да бидете здрави, потребно е да одржувате нормална килажа. Доколку сакате да изгубите неколку килограми, потребно е здраво да се храните и редовно да се движите. Следниот режим на исхрана ќе ви […]

Сегашниве мажи како да не се мажи…

Сакам да има и да може да си најдам момче како од минатото. Не ме бендисуваат сегашниве момчиња, искрено да ви кажам. Сакам да биде прав кавалер. Да биде маж во вистинска смилса на зборот. Да ме цени, почитува и љуби ептен. Да ми ги почитува и родителите и пријателите. Да ме заштитува и да […]

Како да ја одложите појавата на брчки под очите

Непријатните траги на годините на нашата кожа се исклучително непријатен процес кој, за жал, нема како да го спречиме целосно. Стареењето се одразува исклучително лесно најмногу врз понежниот дел на нашето лице, т.е очите. Множеството скапи, болни и тешки козметички и хируршки процедури се премногу скапи за повеќето од нас, но за среќа, постојат и некои […]

Жените кои раѓаат подоцна, живеат подолго

Истражување покажува дека жените кои го раѓаат последното дете по 33-годишна возраст, имаат два пати поголеми шанси да го прослават 95-тиот роденден во споредба со жените кои го раѓаат последното до 29-годишна возраст. „Тоа не значи дека жените треба да го одложат раѓањето на деца, за да го продолжат својот живот. Возраста на последното раѓање […]

Завиткајте ги нозете со неколку слоја фолија. Она што ќе се случи после 1 час, ќе го изненади и вашиот лекар!

Алуминиумската фолија е уникатен материјал. Третманот со помош на фолија е практикуван уште во древна Кина: тие ја поставувале фолијата на биолошките активни точки кои одговараат за работата на болните органи. Деталниот опис на методот за лекување со помош на фолија, го дава лекарот-психотерапевт Вилхелм Рајх. Со фолија може да се излечи настинка, ишијас, цервикална […]