Категорија: ‘Вежби за жени’

6 вежби кои може да ги правите во кревет

6 вежби кои може да ги правите во кревет

Започнете го денот со утринска јога

Јогата е древна духовна наука која ги комбинира филозофското учење со физичките и менталните вежби. Јогата често е поврзувана со сет на завземање на пози (или асани), но има многу повеќе од тоа, вклучувајчи ја специфичната теорија за човековата физиологија, која вклучува проучување на канали на енергија и енергетски центри или чакри.

5 видови склекови за стегнат бразилски задник

Сквотовите се апсолутно задолжителен елемент од секој тренингот за долниот дел на телото. Сквотовите не го креваат само задникот и ги обликуваат бедрата, но и ја подобруваат моќта во рацете, ја зголемуваат флексибилноста и координацијата на целото тело. Најдобро е да се прават во 3 серии по 10-15 повторувања. Сквотовите се најефикасните вежби за многу […]

Вежби за затегнување на задникот

Кога има сончеви периоди времето дозволува пешачење, трчање и активности на отворено. Но кога временските услови не дозволуваат тоа можете да го правите дома. Секој ден барем по половина час правете ја следната вежба: Дадете голем чекор со десната нога , спуштете ја левата коленица доле, а потоа тоа направете го и со левата. Така […]

7 минутен тренинг корисен колку и долго трчање или кревање тежина

Но за да има корист од тренингот, научниците кои го осмислиле, велат дека мора да има болка!!! 7 минутрниот тренинг осмислен од тим научници, се покажало дека е ефикасен како и сесија долго трчање или дигање тежина. Вежбите не бараат посебна опрема, само ѕид, столче и седум минути од вашето време. Сепак, научниците велат дека […]