Категорија: ‘Низ времето’

Кој дел од телото кај жената е најмалку секси?

Во истражувањето што го спровеле научниците од Универзитетот Бангор и Витватерсранд во Јоханезбург, стапалата го извлекле најкраткиот стап и тие се прогласени за дел од телото што е најмалку секси. На испитаниците им биле понудени 41 дел од телото за да оценат кој колку им е секси, а резултатите се објавени во магазинот Cortex.

Што ќе ве научи за бракот еден разведен маж?

Бракот бара многу труд, вложување и посветување, но тоа е лекција која многумина ја научуваат предоцна. Таков е случајот и со Џералд Роџерс, коучинг експерт, кој во јули оваа година се разведе. Набрзо потоа, тој на Фејсбук призна дека можел да промени многу работи и да го спаси својот брак. Неговиот статус, во кој споделува […]

Колку минути трае најдобриот секс помеѓу партнерите?

Сигурно нема правилно и погрешно, што се однесува до нешто толку субјективно и лично како сексот. И не треба да му лепиме етикети како “треба” и “може”. Тие многу лесно можат да го уништат расположението и искуството. Но, тоа не значи дека сепак не сме малку љубопитни да дознаеме колку е просечната должина на добриот […]

Што не смеете да му премолчите на вашиот партнер

Секоја врска се темели на искреност, но сите имаме некои свои мали тајни, а ова се неколку од нив што мора да ги поделите со партнерот. Темел на секоја врска е искрената комуникација која спречува многу можни проблеми уште на самиот почеток, но секој од нас сака понекогаш да има мали тајни кои не ги […]

Научниците открија: Помалку калории, подолг живот

Ограничувањето на калориите е фактор за здрав и долг живот, покажа новото истражување објавено во списанието Nature Communications. Научниците стигнаа до овој заклучок по тестовите со мајмуни. Тимовите на University of Wisconsin-Madison и на Националниот институт за стареење на населението во САД (NIA) истражувале независно еден од друг како нискокалоричната диета влијае на должината на […]