Категорија: ‘Мода’

Игра со пудри за лице: Визуелно намалете го носот

sminka

Шминкањето е одличен начин да ги покриете недостатоците, но и да ги истакнете убавите страни. Правите висажисти како сликари ги користат различните тонови и нијанси на пудрите за да создадат слика на поубаво лице. Еве неколку нивни трикови, како да постигнете совршен изглед. Кратко лице

Чудата на шминката: 10 дами пред и по шминкањето

sminka4

Понекогаш шминката може едно лице да трансформира непрепознатливо и дури да ја менува улогата на пластичната хирургија. Погледнете како шминкерот Самер Хузами од Либан го структурираше женското лице. Разликата пред и после е неверојатна.

Срамните влакна нека останат таму каде што се

sramnivlakna

Зошто е опасно да ги отстранувате срамните влакна? Кога станува збор за депилација, жените (а во последно време и мажите) имаат избор за начинот на кој ќе го направат тоа. Но, како што вели докторката Емили Гибсон сите начини се штетни. Било да станува збор за отстранување на влакната со ласер, восок или можеби со […]

4 трикови за подолготрајна шминка на очите

sminkaoci

Ако шминката на очите брзо ви се размачкува, испробајте ги овие трикови од професионалните шминкери. 1. Основа Ако мислите дека основата за сенка (прајмер за очи) е трошење пари, време е да го промените ставот. Тие се одличен начин да го припремите „теренот“ за сенка за очи. Можете да користите и коректор, но избегнувајте течна […]

Подарете среќа и љубов: РАЗГАЛЕТЕ СО ПОДАРОК

PFZ_1066

За да ја оствари својата мисија и да ја исполни својата смисла, подарувањето мора да претставува вистинско ужвање не само за оној кој го прима подарокот туку и за оној кој го подарува. Сѐ додека на изборот на подарокот е посветено внимание и љубов, без оглед на вредноста на подарокот, задоволството нема да изостане, а […]