Категорија: ‘Финансии’

Следниве 7 работи ги правиме подобро од мажите

Жените поседуваат некои уникатни способности кои мажите ги немаат. Еве во кои работи жените се подобри од мажите: Подобри се во одржувањето на хигиената: Новото истражување покажа дека бироата и канцелариите на мажите се пo-несредени во споредба со оние на дамите. На работните места на мажите има меѓу 10 и 20 отсто повеќе бактерии.

8 совети од жени кои имаат искуство во животот

Неверојатно е што можеме да најдеме во социјалните мрежи. Заедно со фотографиите, вестите и видеата кои секојдневно ги гледаме, понекогаш наидуваме на вредни животни разговори и совети дадени од вистински луѓе. Овој пат ви откриваме одговори од млади и искусни жени во Reddit кои живееле доволно за да го дадат својот надлежен совет. Па искористете […]

12 заеднички особини на успешните жени

„Секоја жена има своја дефиниција за успех. Но има одредени карактеристики кои ги обединуваат најуспешните жени.”, пишува Ема Греј во статија за The Huffington Post. Со години таа ги истражува, чита и пишува за успешните жени. Врз основа на овие согледувања, Греј издвојува и резимира 12 карактеристични и поучни квалитети на дамите, кои постигнале врвови […]

Еве која е оптималната температура во собата за време на зимскиот период

Квалитативните индикатори на живеалиштето бараат се поголемо внимание, бидејќи современиот човек поминува 80% од својот живот во затворени станбени и работни простории. По облеката, живеалиштето е втората бариера против неповолните топлотни влијанија врз човечкиот организам. Температурата на воздухот е водечки фактор за одредување на топлинската состојба на човекот, кој се наоѓа во затворени услови. Меѓу […]

5 работи што треба да ги направите заедно пред да се омажите за него

Жалиме романтичари, но љубовта не е доволна. Бракот на глобално ниво е една од институциите со најмногу пропаѓања. Да не зборуваме дека разводот е скап и супер непријатен настан. Проблемот не е во тоа што луѓето не можат или не сакаат да бидат моногамни и затоа стигнуваат до развод, туку дека тие не можат да […]