Категорија: ‘Занимливости’

Македонскиот бестселер „Се гледаме на врвот“ ја освои Тирана

Вчера вечер, во Центарот за дијалог на албанскиот премиер Еди Рама, беше промовирано албанското издание на македонскиот бестселер „Се гледаме на врвот“ од Коста Петров. Промоцијата на еден од најпродаваните современи македонски автори, во Тирана побуди голем интерес и беше дочекана со редици заинтересирани граѓани. “Се гледаме на врвот е книга за сите што веруваат […]

Успешна приказна: Еве како ги намалив стриите после пораѓај

Стриите се видливи линии на површината од кожата, а најчесто се појавуваат на стомакот, бедрата, надлактиците, задникот и градите. Иако бременоста е мојата главна причина поради која ми се појавија стриите, сепак мора да напоменам дека и килажата која ја накачив во овој период па потоа слабеењето, во голема мера влијаеше врз ваквиот изглед. Тука […]

Во пожарот што го зафати манастирот Свети Илија изгоре се, освен овие икони

Голем пожар ги зафати конаците на манастирот Свети Илија кој се наоѓа во Белград. Како што може да се види на фотографијата објавена на Facebook страната на „Манастирот Свети пророк Илија“ од пожарот останале недопрени иконите од Исус Христос, Свети Јован Крстител и Свети апостол Павле.

Видео преку кое ќе ги споредите двете кралски свадби

Видео преку кое ќе ги споредите двете кралси свадби

Еве зошто не треба да користите клима во автомобилот веднаш по палењето на моторот

Често се случува, особено сега, кога температурите се високи, да ја пуштиме климата во автомобилот веднаш штом го ставиме стартниот клуч. На овој начин не само што си го ризикуваме сопственото здравје, но и здравјето на своите најблиски. Факт е дека оставајќи го автомобилот на улица, ние секогаш ги затвораме прозорците, па никој не може да […]