Категорија: ‘Вежби за жени’

Хобијата кои го намалуваат стресот

Најдобар начин да се борите против стресот е да имате хоби ! Дури 20 минути на ден поминати, можат да го подобрат вашето расположение. Секој се справува со стресот на свој начин – некои трчаат со километри во паркот, други читаат, трети садат рози во градината. Погледнете ги хобијата, кои според весникот profit докажано го […]

Јапонски начин: Како веднаш да ги смирите нервите

Ова е јапонска техника за балансирање на емоциите и смирување на телото на еден брз и достапен начин. Погледнете ја подобро сликата погоре: Се што треба да направите е да го држите прстот на едната рака во текот на една минута, а потоа да ја повторите истата постапка и со другата рака. Секој прст од […]

6 вежби кои може да ги правите во кревет

6 вежби кои може да ги правите во кревет

Започнете го денот со утринска јога

Јогата е древна духовна наука која ги комбинира филозофското учење со физичките и менталните вежби. Јогата често е поврзувана со сет на завземање на пози (или асани), но има многу повеќе од тоа, вклучувајчи ја специфичната теорија за човековата физиологија, која вклучува проучување на канали на енергија и енергетски центри или чакри.

5 видови склекови за стегнат бразилски задник

Сквотовите се апсолутно задолжителен елемент од секој тренингот за долниот дел на телото. Сквотовите не го креваат само задникот и ги обликуваат бедрата, но и ја подобруваат моќта во рацете, ја зголемуваат флексибилноста и координацијата на целото тело. Најдобро е да се прават во 3 серии по 10-15 повторувања. Сквотовите се најефикасните вежби за многу […]