Категорија: ‘Астрологија’

Какви личности се родените во знакот Водолија?

vodolija

Луѓето родени во знакот на Водолија се независни и од сите знаци се најдружељубиви и најхумани. Тие се интелектуално илјадници километри пред другите. Еднаш формираното мислење го менуваат многу тешко, а го бранат упорно и долго. Тие се големи интелектуалци, но сакаат да им помогнат на другите луѓе. Водолиите се личности кои се претставуваат на […]

Имињата на партнерите ја кријат тајната за успешноста на врската

iminja

Експертите во областа на нумерологијата тврдат дека има дирекна врска меѓу човечката судбина, неговиот карактер и броевите, како и дека постои взаемност помеѓу секој број и буква. Голем број нумеролози веруваат дека љубовната компатибилност помеѓу две души зависи од низа фактори, а еден од нив се и имињата или поточно  – збирот на броевите кои соодветствуваат […]

9 основни типови на личности и нивната врска со хороскопскиот знак на кој припаѓате

beautiful orange young brunette girl expression portrait with da

Откријте ги особините на секој тип на личност, добро замислете се, и на основа на главните особини идентификувајте се со еден од нив. На основа на една позната психолошка теорија за основни типови на личности и нивна класификација, постојат девет основни типови на личности. Познавајќи одреден тип на личност значи познавање и разликување на основните […]

Астро: Каква судбина одредува денот на вашето раѓање?

hormonnaljubovta

Како што во традиција на нашиот народ е раширено верувањето дека секој ден има посебно значење, така и во рамките на астрологијата, постојат различни теории кои го објаснуваат влијанието на одреден ден – денот на раѓањето, нашиот карактер, психолошкиот профил, како и принципите кои ја детерминираат нашата судбина. Во современата астрологија исто така е тренд, […]

Дали вие сте идеалната жена за него?

20godisna

Според хороскопскиот знак во кој се родени, мажите имаат различни преференции за тоа која жена е совршена за нив. Овен Машките родени во знакот овен најмногу ги привлекуваат самостојни, храбри и спонтани жени, кои знаат што сакаат. Тие ги почитуваат оние припаднички на понежниот пол кои ја покажуваат својата духовна сила. Овие мажи сакаат предизвици и […]