4 работи кои ќе ти донесат среќа и во најлошиот ден


Ти се случило да имаш ден, во кој без никаква причина расположението не ти е воопшто оптимистично?

Па дури и во овие моменти има начини да ја преземеш иницијативата за среќата во свои раце и да го промениш расположението.

Всушност малите детали се оние кои ги прават големите работи прекрасни.

Затоа ако се препознавате себеси во горните описи, сигурно ќе ги цениме овие 4 совети за откривање на инспирација во лошите денови:

– Слушни се по телефон со мајка ти или со девојката со која можете да разговарате најмалку еден час по телефон.

– Да си купиш нешто само за тебе

– Да се прошеташ сама низ најблискиот парк или градина, без оглед на времето, па дури и да врне

– Да полежиш во креветот со твоите омилени песни

Уште една симпатична идеја: направи си релаксирачка када со пена и неодоливи мириси … може и чаша бело вино … нешто друго?